Himmulla on ollut vilkasta viikonvaihteessa. On käynyt vanhoja tuttuja koirakavereita kylässä ja sitten vielä yksi uusi koiratuttavuus. "Pikkuinen Amerikan Akita pentu. Vajaan yhdeksän viikon iästään huolimatta Himmua puolta isompi kaveri.

Vähän sitä Himmu ihmetteli, uskaltautui kuitenkin haistelemaan todetakseen, että lapsihan tuo on, vaikka onkin jo noin komea. Mutta pennun yrittäessä leikkimään ja vähän kohottaessaan tassua, silloin oli Himmun ihan pakko alkaa päästellä aika kireitä ääniä. Ei päästänyt ihan leikkimään lähelleen. Joku tassukammo Himmulla on. Niinkauan on hyvä, kun tassut on maassa, mutta niiden kohotessa alkaa komentaminen.

Pieni ja siukas on tuo Himmu, pitää puoliaan turhankin innokkaasti. No, onhan se hyvä niin, ettei kulkeissakaan ole liian innokas vieraisiin koiriin, osaa pitää etäisyyttä. Vastaantulevia koiria odottaa innolla, mutta kohdatessa ei mene liian lähelle muiden kuin ihan kaveri koirien kanssa. Jos oikein isoja koiria tulee vastaan, silloin on minun takanani turvallisin paikka, sieltä sitten uskaltaa katsoa minkälaisia nuo isommat koirat ovat.