Eilen Himmun kanssa teimme pihassa tarkkoja tutkimuksia talven tuomista myyrätuhoista. kun kumarruin ihmettelemään, miksi ei keltaiset krookukset ole kukassa vaikka siniset ovatkin, totesin myyrien olleen asialla, niiden keltaisten sipulit oli syöty. Himmu sitten innolla kaivamaan sitä kohtaa, missä niiden olisi pitänyt olla. Himmukin haistoi kavereiden käyneen.

Eipä ne krookukset vielä kuki kuin talon seinällä eteläpäädyssä. Ne muut sadat kukat vasta nostavat päitään muissa kukkamaissa joten niiden tuhoista ei ihan vielä tiedä- Kovin tarkkana Himmu käveli ison kukkamaan eri kolkissa haistelemassa ja tutkimassa. Jotain hajua kait sai kun yritti ponnekkaasti kaivaa yhtä kohtaa. Maa on kuitenkin vielä niin jäässä ettei paljon pintaa syvemmälle päässyt, onneksi.

Himmu on kyllä sellainen pikku puutarhuri jonka saa aina kaverikseen, menee sitten kasvimaalle tai kukkamaille, heti on innokkaana tutkimassa mitä löytyy. Joskus on pakko laitta häkkiin katselemaan mummun touhuja, muuten tekee tarpeettoman tarkkaa työtä maalla kaivaen sieltä, mistä ei välttämättä tarvis olisi