Kevättä nyt pukkaa oikein tosissaan. Koko yön tullut vettä, pihassa jo melkein uusi jätvi, Pitäiskö ristiä myllyjärveksi, kun on myllyn pihassa. Himmu aamupisulla käydessään kierteli siinä lätäkön ympärillä etsien kuivempaa saareketta mihin voisi kyykistyä. Äkkiä sitten sisälle löydettyään ensin sopivan paikan. Nosteli märkiä tassujaan sen näköisenä, olisit itsekkin tullut tonne veteen.

Pensaatkin pistävät esiin latvuksiaan lumen alta, ennen kauniit valkoiset kummut repeilevät ja sieltä ne  päättäväisesti yrittävät oksiaan oikoa. Joten tältä talvelta saa jo nuo pahimmat pakkaset unohtaa. Luntahan vielä saattaa tulla, mutta nyt ei enään viitsi edes lumitöitä tehdä, hyvä, että raput lakaisee. On niin, että jos vielä sataakin, niin nopeasti sulaa poiskin. uskon niin.

Sitä sitten taas siirrellään noita kelloja kesäaikaan. Siirrän kyllä mieluimmin syksyllä normaaliaikaan. Mene ja tiedä, mikä sitä normaalia aikaa sitten on. Tää kesäaikahan on pidempi kuin ns. normaaliaika. Turhauttava urakka siirrellä kaikki monet kellot taas tunnilla eteenpäin. illalla jo pari tärkeintä kelloa siirsin, mutta nuo muut vielä raksuttaa mennyttä aikaa.

Oho, tuolla ulkona vesisade muuttui yht`äkkiä jalkarateiksi, suuria hiutaleita hiljalleen sataa maahan vesiharmaaseen. Ei auta, mentävä kuitenkin sinne on, satakoot sitten vaikka mitä.