Reisussa rähjääntyy. niin sitä sanotaan ja lienee paikkansa pitävä väite. Olimme molemmat, Himmu ja minä reisun päällä. kumpikin tosin eri paikassa. Mummu vähän sivistyksen parissa teatterireisussa ja Himmu kasvattajan luona ja näyttelyssä.

Kun kotiuduimme, uni pikkuiselleni kyllä maittoi, olihan vauhtia päivässä vähän erilailla kuin täällä kahden ollessamme.  Mutta niin maittoi uni mummullekkin, valvotun yön jälkeen, kun en sitten millään osaa nukkua vieraassa paikassa  ensimäisenä yönä. vaikka olosuhteet olivatkin mitä mainioimmat ja hiljainen hotelli, niin ei vain tule uni silmään. menimmekin sitten Himmun kanssa jo ennen yhdeksää nukkumaan ja nukuttiin yhtä kyytiä viiteen asti. Eilinen päivä olikin sitten kiireinen noissa pihahommissa ja taatakseen minun läsnäoloni Himmu auttoi kovin kasvimaallakin. istui aina viereen missä perkasin katsomatta yhtään, mikä taimi kulloinkin jäi pepun alle taitoksiin, pääasia, että sai olla lähellä. Samoin kävi kukkamaalle, kun pari kukantainta sattui olemaan väärässä paikassa jääden taitoksiin Himmun istuinpaikalla. tarviiko niitä taimia joka väliin kanssa tunkea, pitäis sitä nyt sentään istuinpaikat vapaana olla. vallankin silloin, kun koiruus on väsyksissä ja läsnä pitää olla.

Nyt sitten voidaankin tänään vaikka istua keskellä lattiaa ja kerätä lelut minun ympärilleni leikkimistä varten. Ei ole kiire ulkohommiin, ei huvita niitä vesisateessa tehdä.