Kyllä nämä varhaisaamut on nyt niin pimeitä ettei paljon eteensä näe. Kun asuu tälläisella syrjäkylällä ettei ole mitään katuvaloja kuin kuutamo silloin, kun sen aika on. Vaikka ulkoilisi vain ihan kotipiirin läheisyydessä pitää olla joko kädessä tai päässä valo. Tuo otsalamppu on kyllä mainio siitä, että kädet ovat vapaana.

Pienelle koiralle pitää pukea heijastava liivi päälle (niinkuin taluttajallekkin) Eihän tuollainen pikkuinen muuten erotu maantien laidasta autoilijan silmiin ellei ole hyvin varusteltu. Kun itse on autolla pimeällä ajamassa antaa kyllä ison arvon kaikille näkemistä helpottaville apukonsteille. Ei mikään ole niin karmeeta kuin se, kun yht`äkkiä havaitsee pimeän kulkijan tienreunassa juuri silloin, kun auto on kohdalla. tekisi kyllä mieli pysähtyä ja kysyä miksi ei käytä heijastinta.

Himmu ei kyllä moiti yhtään pimeässäkään liikkumista. Hajuaistin varassa painelee tienreunaa ja tutkii joka ruohonkorrenki, jos vain aina antaisi pysähtyä haistelemaaan. matkanteko Himmun ehdoilla olisi varmaan aika hidasta. Vallankin tiellä, jossa ei ole hetkeen käyty, on kaikki tuoksut niin mahdottoman mielenkiintoisi.