Tuon ihanan lämpimän kesäsään muuttuminen taas tällaiseksi Suomen kesäksi oli avan mukava käppäillä tuolla ulkona. Oli kevyt hengittää ja jalkakin nousi kepeästi niin mummulla kuin Himmullakin.

Himmu kaiketi huomasi helteillä, ettei kannata pitää niin kovin paksua turkkia päällään ja alkoi vihdoin vaihtamaan turkkiaan. Nyt on sitten harjattu irtonaista karvaa oikein urakalla ja kyllä sitä onkin lähtenyt paljon. Ei sitä kyllä koirasta niinkään huomaa, yhä karvaa piisaa. Nyt vain odotellaan, kuinka paljon sitä lopulta lähtee pois.

 Tänään luvataan päivälläkin senverran viileätä, että voi oleilla ulkona ja heitellä Frispiitä Himmulle. Helteillä sitä leikkiä ei voinutkaan leikkiä, ei Himmu olisi viitsinyt hakea sitä, kerran yritin, haki sen ja vei lempipaikalleen marjapuskan alle ja katsoi sieltä sennäköisenä, ettei nyt huvita.

Noukin eilen eka kerran mansikoita. Himmukin syö niitä ihan vähän, mieluimmin leikki niillä. Vähän heikosti niitä nyt tulee, kun pääsi pakkanen verottamaan parhaan kukinnan. Ovat sellaisia nappipäisiä ja aika pieniä. Onneksi osa kukki vasta hallan jälkeen. Ketäs syytät kuin itseäsi. Olisihan minulla ollut hallaharsoa vaikka millä mitalla, mutta ei nekään auta, jos ei ole laittanut mansikoiden päälle. En vain uskonut niin kovaan hallaan.